Fitplus Bulgarian Bag

De Bulgarian Bag, ook wel bekend als de Wrestling Bag is een croissantvormige fitness bag welke wordt gebruikt voor krachttraining, plyometrische krachttraining, cardiovasculaire training en het trainen van algemene fysieke conditie. De bulgarian bag is doorgaans gemaakt van leer, kunstleer of canvas en zijn gevuld met zand. Het is de croissantvorm waarmee een bulgarian bag zich duidelijk onderscheid van een fitnessbag zoals de powerbag (Sandbag).

De Bulgarian Bag wordt gebruikt als een vrij gewicht bij diverse eenvoudige en dynamische bewegingen zoals pushes, spins, swings en rotatiebewegingen. Daarnaast kan je de bag gebruiken als extra ballast bij oefeningen zoals squats, lunges, push-ups en pull-ups. 
De Bulgarian Bag versterkt de spieren en verhoogt het spieruithoudingsvermogen van de onderarmen, polsen, bovenarmen, schouders, rug, benen en rotatiespieren. Het helpt zeker ook bij het opbouwen van rompsterkte, coördinatie en verbetering van de algemene mobiliteit van het schoudergewricht.

Dankzij de vorm, de gebruikte materialen en de constructie van een bulgarian bag, kan je deze in je  workout  gebruiken om snelheid en behendigheid te ontwikkelen op manieren welke met massief ijzeren gewichten en machines niet mogelijk zijn. Wij zullen tijdens de combi les & Circuit les deze workout toepassen.