FitPlus Battle Rope

 

Bij een battle rope workout maak je gebruik van een lang dik touw dat je ergens aan bevestigd en vervolgens de uiteinden beetpakt met beide handen. Vervolgens gebruik je dan de armen om golvende of draaiende bewegingen in het touw te creëren. Je kunt het trainen met de battle rope het beste omschrijven als een soort van sprintjes trekken, maar dan met de armen. Dit komt omdat je met een set battle rope bewegingen van slechts 20 seconden je hartslag al kunt laten pieken!

Vanaf het eerste moment dat je gaat trainen met de battle rope zul je merken dat het vrij intens is. Dit heeft als voordeel dat je met een training van slechts 20 minuten jezelf al volledig uit kunt putten.Geen zware belasting voor het lichaam.

Ondanks dat het trainen met de battle rope behoorlijk heftig is vormt het dus amper een belasting op je lichaam. Dit komt voornamelijk doordat je bij een oefening een volledig vrije natuurlijke beweging maakt. Je bent niet gebonden aan de beperkingen van een apparaat. Daarnaast zijn er battle ropes met verschillende soorten gewicht voor elk type sporter. Op deze manier kun je dus rustig beginnen indien je een beginnende sporter bent of last hebt van een blessure! Het is een full body workout. Deze workout doen we meestal bij de Personal Training & Circuit les.